Paniek
HEMEYLA Home Vervolg Hoera Paniek Duplicator i3 Simplify3D Rostock 301 Simplify3D Rostock 301

Na veeeelle daaaaagen sleutelen en proberen, is het mij deze keer niet gelukt om verder te kunnen printen.

HEMEYLA - 3D Printing..- Paniek.

Zondagnacht werd ik wakker om een uur of 5, er kwam een tikkend geluid tot mij uit de werk woonkamer, ik mijn bed uit om pools hoogte te nemen.

De printer printte nog steeds maar er kwam geen plastiek meer uit de extruder, het tikkend geluid was afkomstig van de linker extruder, het filament dat werd aangevoerd schokte op en neer dit betekende dat de nozzle verstopt is of niet op temperatuur kwam.

Het laatste was het geval de temperatuur van de nozzle was gedaald tot 50°, hier mee kwam er een einde aan het hele printer gebeuren.

Na enige uren proberen en testen kwam ik tot de conclusie dat de oorzaak gelijk was aan die van de eerste extruder toen deze enkele maanden geleden ophield met op tempratuur te komen.

Dit is het dan dacht ik bij mezelf wat nu, mijn laatste print was het motorblok en zijn originele staat te printen zonder inkijk vensters zoals ik hem in de jaren 70 gemaakt heb.

Het inkijkblok is bijna helemaal klaar alleen de schakelklok en de trekspie moest ik nog printen, de bedoeling was om dit alles toch nog een keer helemaal overnieuw te printen omdat tijdens het printproces toch weer enkele bugs tevoorschijn kwamen en ik de tekening moest aanpassen.

Maar dat kan ik nu voorlopig helemaal wel vergeten als er geen oplossing komt om de printer met weinig financiële middelen weer aan de praat te krijgen.

Ik heb inmiddels contact gehad met de leverancier en misschien komt daar een positief iets uit. Uiteindelijk is het natuurlijk ook zo dat ik drie jaar garantie heb op de printer, of dit in de praktijk ook verwezenlijkt kan worden weet ik niet, ik heb door metingen kunnen vaststellen dat er enkele onderdelen op het moederbord stuk zijn.

Ik zal hieronder nog enkele foto's plaatsen van hoe ver ik inmiddels met het motorblok gevorderd ben en ook zal ik u tonen de onderdelen die ik inmiddels geprint had voor het motorblok zonder inkijk vensters.

Alle contacten die ik na de aanschaf van deze 3D printer met de leverancier heb gehad waren tot nog toe zeer positief, zij zijn zeer bereidwillig in het antwoorden op al mijn vragen.

Ik hoop beste mensen dat dit allemaal een beetje positief uitpakt en dat ik het voor een appel en een ei weer aan de praat krijg, het project op zich vind ik zelf toch de moeite waard om hiermee door te gaan, dat wil ik toch graag tot een goed einde brengen.

Er werd ook al geopperd als ik jou was zou ik de hele fiets in plastic opnieuw maken, waar ik op antwoordde dan zou die fiets ook de ware grootte moeten hebben omdat het blok ook op ware grootte is geprint.

Ik zou ook nog dat vermaakte Kreidler blok met het losse voorzet carter met de staande cilinder kunnen printen, dus beste mensen projecten ten overvloed ik mag wel 100 worden om dit alles te verwezenlijken.


Ik zal nog enkele foto's plaatsen en zal in het reageer scherm mededelen hoe het verder afloopt, inmiddels verblijf ik met vriendelijke groeten Herman.
www.uw3dprinter.nl

Eerst uw naam of pseudoniem, dan de vraag. 5 euro  per antwoord, grapje. Alhoewel het geen overbodige luxe zou zijn.

In mijn reces periode werden mijn experimenten immers ook betaald. Op een vraag kan ik natuurlijk dit blokje aanbieden voor de verkoop?

Tot slot nog dit, ik ben er zelf toch ook wel een beetje confuus van, als ik naar het blokje op mijn werktafel kijk, het gekke hierin is dat ik het op geen enkele manier opeis dat ik dat voor mekaar gebokst heb, dit maakt het juist zo boeiend om er naar te kijken het is echt genieten zonder Herman.


Ik moest dit toch even kwijt voor hen die wel eens op bewustzijnn.nl, zo links en rechts wat gelezen hebben kunnen misschien zo ongeveer begrijpen wat ik hiermee bedoel.Heb inmiddels een nieuw moederbordje gekregen voor de Wanhao Duplicator 4.

Hij print weer als vanouds, inmiddels al vele modellen weer geprint ‘t is toch wel een leuke hobby.

Groetjes HermanPlay      

#top

Ik heb er geen woorden voor, alleen maar verwondering.

http://www.youtube.com/watch?v=qf9pg97hfOo