Next (right) Previous (left) Back (history)

Herman Meijer

Nog deze eeuw

Dagboek Wist u.


                                                                              Wist u.


Wist u dat de Energie die nodig is om een windmolen te fabriceren groter is dan de windmolen ooit kan opbrengen aan Energie,

De Energie die hij oplevert, zal altijd minder zijn dan de Energie die nodig was bij het vervaardigen er van.


Het gaat hier om de werkelijke Energie, niet dat wat uitgedrukt wordt in geld.


                                                                              Wist u.


Dat elk zonnepaneel minder oplevert dan hij gekost heeft aan Energie.


Als de natuurlijke bronnen op zijn en u wilt een zonnepaneel vervaardigen, bent u 2 zonnepanelen nodig om er een te maken,

Is dit aldus gebeurt dan zijn de twee gebruikte panelen versleten.                                                       

                                                                                 Wist u.


Dat elke alternatieve energie winning, meer energie kost dan dat het opbrengt, zelfs groene stroom.


Deze groene stroom is de nieuwste en grootste leugen van deze tijd.


Wij luisteren niet eens, wij helpen hen alleen maar sneller veel te verdienen.


Zij zijn wel zo slim dat ze zegen dat groene stroom niet duurder is.


De verkopers van groene stroom verkopen meer groene stroom dan dat zij kunnen leveren.


Op het randje naar 2012 dat met de groene stroom is nog net zo.

                                                                           Wist u.                                                      Hoe onbewust naïef kan men zijn.


Ik zag een discussie op tv over duurzame energie, betreffende het windmolen park in de Noordzee.

Dat de Ministeries niet samenwerken wat duurzame energie betreft.


Even de dingen op een rij.

Men heeft er niet over dat de windmolens eerst gemaakt moeten worden.

De grondstoffen moeten worden gewonnen (IJzererts Aluminium Koper enz.) deze grondstoffen moeten veelal eerst vervoerd worden om te kunnen worden verwerkt tot bruikbaar materiaal, dit kost veel Olie en daar mee gepaard gaande Co2 uitstoot.

Deze winning vindt veelal plaats in armelanden waar men het niet zo nauw neemt met Co2 uitstoot.

Daarna heb je brokken ruwe metalen die weer vervoert moeten worden (Co2) om daarna gezuiverd en vervormd worden tot een bruikbaar product (Co2).

We zijn er nog niet, het metaal moet nog een keer verwerkt worden tot onderdelen waar uit men een windmolen kan samen stellen (Co2).

Deze windmolen moet geplaatst worden en in bedrijf gesteld (Co2).

Aan het einde van deze rit hebben wij alleen nog maar een grote toename van Co2 geproduceerd, dat kan terug verdiend worden als de windmolen 100 jaar dienst kon doen, maar helaas tussen de 20 a 30 jaar is hij aan vervanging toe.

Deze windmolen kost helaas meer (Co2) energie dan hij ooit kan leveren.


                                Het lijkt er op dat wij met zijn allen zo snel mogelijk willen bootje varen.

                                                         

                                                            Hoe naïef kunnen wij zijn.Rondje Fiets Fiets-2 #Wistu

                                                               Uit het reageerscherm


Herman: Weet u ook nog van deze onbewuste dingen.
Herman: ---------------
Herman: Herman hoe gaat het ik ben het Matthia ik zie dat je veel hept gedaan hier krijg je Amor lieve Herman ik hoop dat je nog wat dropjes naar mij stuurt groetjes Matthia en Amor doeie
--: ------------------
Herman: Hoi Matthia en Amor ik heb geen dropjes meer
--: ---------------------
Matthia: Herman dat was Amors vraag kan je ook wat over mijn vraag zegen.
--: -----------------
Herman: Matthia ik hoop dat het goed gaat met de internet kabel tot ik bij Julie kom.
--: --------------------
--: --------------------
Ries: Hallo Herman, ik ben me wel bewust van deze zaken, van de ene kant vind ik het mooi dat er gekeken wordt naar alternatieve energie, maar van de andere kant is het inderdaad 1 grote nep zooi. Mooie praatjes over groene energie, ik hoop dat kernfusie daadwerkelijk wat wordt.
--------: ----------------------------------
Herman: Hallo Ries, ik denk dat je gelijk hebt, ik ga meer voor aardwarmte, dat wat zij nu doen, een beetje in de aarde liggen wroeten slaat nergens op. Die warmtekracht koppeling is alleen maar rendabel vanwege de subsidie en kost alleen maar meer CO2, dat zijn grapjes om ons om de tuin te lijden. Dat wat zij in Limburg gaan doen met de mijnen lijkt positief te zijn. De techniek om diep in de aarde te boren voor echte aard warmte, er is een probleem. Al die Jongens die nu aan Gas en Olie verdien moeten dan ook naar de voedselbank en dat willen ze niet!
----: --------------------------------------
Dennis: Hoi Herman en Ries, ik begrijp jullie standpunt qua kernfusie wel, maar vergeten word wel dat voor het smelten van zware atomen energie nodig is, dezelfde energie die je in de middelpunt van een ster in het heelal zult vinden. Dit is tot nu toe onmogelijk om op aarde te realiseren aangezien je een temperatuur van 15 miljoen graden celcius nodig hebt. Dus, om in een kernfusie centrale 16 Megawatt op te wekken, heb je 25 Megawatt energie nodig. Er is dus geen Netto energie winst. Onze enige mogelijkheid rust daarom op het beheersen van Koude Kernfusie, maar dit is tot op heden nog niet uitgevonden.
Dennis: By the way, er word ook hierboven ook gepraat over de kosten van het maken van windmolens, en de energie die het uiteindelijk oplevert. Nu wil ik niet op alles gaan lopen zeiken maar bedenk je maar is hoeveel de kosten wel niet zijn voor het verder onderzoeken van Kernfusie energie, en de kosten van zo'n centrale. Ik weet niet of jullie van het ITER project gehoord hebben? Dat is een project van 4,7 Miljard euro wat in 2018 klaar moet zijn. Het is een kernfusie centrale die in Frankrijk gebouwd word, hiervan zal 40% door Europa worden betaald, en dat betekent eindeloze onderhandelingen.
Dennis: -----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Herman: Hoi Dennis, leuk dat je reageerd. Ik zeg het mestal niet hardop, maar volgens mij is het ten enenmale niet mogelijk om de hoeveelheid energie op de Arde te vermeerderen. Het is alleen mogelijk om een bepaald soort energie om te zetten van lage naar hoge energie, bijvoorbeeld aardgas en aardolie of kolen met een tussen stap naar elektriciteit. Maar de hoeveelheid energie blijft gelijk. Er verdwijnt een klein beetje met de ruimtevaart. De zone energie die op arde terecht komt verdwijnt weer in de nacht, alhoewel dat de laatste jaren enigszins uit balans is in verband met de toename van CO2. Zorgvuldig met energie om gaan is denk ik de enige optie die er is, het raakt gewoon een keer op. Dan is het met ons gedaan en daar is niets mis mee, een doel of zin van het leven op Arde is er niet, eens is het begonnen , eens zal het eindigen.
---------: ---------------------------------------------
Herman: Ik was misschien wel erg kort door de bocht, ik laat geen opening over voor discussie, Aan de andere kant is het ook zo als je ziet hoe onbewust de Mensheid is. Waar de Mensheid al niet in gelooft, (geloven zijn geen feiten, er word te veel gedaan om er beter van te worden (Angst), dat armzalige plat getrapte IK viert nog steeds hoogtij en bepaalt wat er moet gebeuren). Zolang de Mensheid nog niet beseft dat dat IK de automaat is, en niets te maken heeft - met er bewust van zijn, of een bewuste handeling doen, is er geen hoop op enige verandering in het geheel (zegt een automaat?). Dennis blijf niet vastzitten in een overtuiging - in - ik weet het zeker - of - zo is het - deze dingen kunnen alleen maar pas op de plaats maken, hebben geen ruimte voor onderzoek, blijf twijfelen aan wat het internet te bieden heeft, daar word ook gesuggereerd dat dat de waarheid is - (twijfel is de Meester van het bewustwording).
---------: -----------------------------------------
Ton: De bouw van ITER is gestart, er zijn nog de nodige problemen op te lossen maar als alles goed gaat zal de machine in 2016 zijn 500 MegaWatt gaan opwekken, om het apparaat draaiende te houden is ongeveer 50 MegaWatt en een beetje brandstof nodig, de verwachte energiefactor is daarmee>10 !! Het is dus beslist niet zo dat er meer energie in moet dan er uit komt, dat is wel het geval met de experimentele fusiereactoren die tot nu toe in gebruik zijn. Deze zijn te klein van omvang om energie te kunnen opleveren, om dit te bereiken is een minimale grootte noodzakelijk. Schaalvergroting kan de energiefactor nog aanzienlijk verbeteren in toekomstige "produktie" centrales die aan de hand van met ITER opgedane ervaring gebouwd zullen gaan worden. Het duurt dus nog wel even voordat alle theorie in werkelijkheid is omgezet, of wij dat nog gaan meemaken kunnen we alleen maar hopen. Maar had Albert Einstein al lang geleden niet bedacht dat deze mogelijkheid van energie opwekking te realiseren moest zijn ?!
-------: ----------------------------------------
Geert Wansing: Hoi Herman, ben bij toeval op deze site gekomen kom zelf ook uit Laren , maar woon al weer enkele jaren in Vriezenveen, vond het leuk om die oude foto's te zien uit laren , maar heb me zelf niet op de foto gezien, rij zelf ook motor( nu tijdelijk niet ivm ongeluk oktober 2007 ) tussen laren en harfsen, maar komt wel weer goed, en ben af en toe bezig met een scooter van m'n zoon hij heeft een sprint scooter ( SBO ), groeten uit vriezenveen
----: ------------------------------------
Herman: Hoi Geert bedankt voor je reactie, als je een nog ergens een foto kunt vinden plaats ik hem met naam en toenaam, van jou en je zoon bijvoorbeeld, beterschap, groet Herman.

Hoe zo een eigen wil?. De grap is dat de personen die in deze film aan het woord zijn wel een eigen wil lijken te bezitten?, omdat zij soms over u en mij lijken te spreken, met uitzondering van de verslaggever die betrekt het wel op zich zelf.

Wij - u - ik - en zij zitten schijnbaar zo in elkaar, hier bij stil staan is misschien een optie dat wij de vinger aan onze eigen pols duidelijker kan worden, wie we werkelijk zijn, en daarmee een beetje minder beïnvloed baar zijn?

Wees in ieder geval er van overtuigt dat niet jij maar jou brein ergens goed in is, daar waar jij uniek in bent, schreeuw het niet van de daken maar kom er wel voor uit, het is immers toch ook zo, niets mis mee.
Kwantummechanica.