Grolloo

Links - Peter Schoenmakers  &  Herman Meijer

Tonnie - Rijk - Herman - Ton - Henk - Gezelig aan de kofie

Ans kwam er bij, nog meer gezellig.

Ton en Henk zijn er nog niet helemaal uit.

Ben overhandigt hier het beloofde boek aan Herman onder het toe ziende oog van Henk

Een mooi dagje Grolloo.


- Uitbreiding

Zo dat was het dan.

- Uitbrijding
#grolloo-2 Next (right) Previous (left)

VEEL 50 CC IN GROLLOO EN GRONINGEN


Ben Looyen organiseerde op 27 en 28 december in zaal Hofsteenge in Grolloo zijn grote 50 cc raceshow. Trots als een pauw, en dat mocht hij zijn, liep hij door de zaal met een 60-tal schit­terende racemachientjes. Naast de vele 50 cc racemotoren waren er ook enkele andere machines te zien, zoals de Bridgestone 125 van Jos Schurgers en ook de Jamathi brommer als afgeleide van de be­roemde racers. Natuurlijk stond dc Paul Lodwijckx 1969 Jamathi van Geert Keen te pronken naast die van Aalt Toersen. Daarop was de Krauser 80 cc van Bert Smit een mooie aanvulling. En wat niet meer bestaat maar wel gereden heeft is de laatste jaren wel in replica verschenen. Dat was bijvoorbeeld het geval met de Kreid- ler Van Veen die Henk van Kessel schitterend heeft nagebouwd en de Rittberger Kreidler met de ondersteboven gemonteerde motor.

De 50 cc raceshow in Grolloo bood een overzicht van zo'ti 60 klassieke racertjesy waaronder de Kreidler van Jan de Vries.

Vroeger vrijwel onbekend in het westeny nu een vertrouwd gezicht bij de racedemo's: deze lucht- gekoelde 50 cc Riga was ook in Grolloo te bewon­deren.


Andere merken die we, al dan niet in re­plica-vorm, zagen waren Suzuki, Monark, Maico (een flink aantal MD 50 racers), Derbi (de Replica Angel Nieto van Jaap Groot trok het nodige bekijks), Minarelli, Riga en Simsons. Dan waren er ook nog authentieke "gewone jon­gens" racers te zien die ooit mooi voorin konden draaien bij de NMB (nog altijd hardnekkig in sommige kringen aangeduid als de "Zwarte Bond", wat een eretitel toch!). Op het podi­um stonden de Jan de Vries Kreidler en de prachtige RC116 Honda replica van Nico Claasen voor het decor van de mooie schil­derijen van Klaas Tjassens.


Jan de Vries kreeg als dank voor zijn mede­werking en waardering voor zijn persoon een echte Klaas Tjassens aangeboden, ui­teraard een afbeelding van hem zelf.